Sabtu, 31 Ogos 2013

. . . Day 2

Salam. .
Perjalanan bersama Herbalife pun bermula. Masuk hari ke2 for en suami dan actually 1st day for me. As the trainer suggestion for me to take just once a day so malam tadi baru mula.

Perubahan??  Hahahah. . . Semua nak cepat kalau boleh kan? Tapi be reasonable la skit. Baru sekali minum da nak nampak perbahan tu agak agaklah. . . Tapi....bangn pagi tak lah seletih selalu. for. Breastfeed mom mcm saya ni. .memang penat sbb malam menyusukan baby lebih compared to siang sbb kerja. Tapi betul . . .ada berbeza skit bab tenaga awal pagi tapi. . Tekak memang haus. Betul kata kak Laila nak kena minum banyak air!

My husband macam tak berapa o.k. Bayangkan dah lebih 30 tahun breakfast dengan roti canai, nasik berlauk, nasi dagang, bihun mee bagai. . Tetiba zupp nak tukar style makan memanglah. ..berat. Pulak tu nak minum shake jer. .. .Rasanya tengok muka tu macam dah tak termotivasi tapi sbb isteri ni pun sama minum so dia redha je. Kalau tampal yang analisis kesihatan tu rasanya laaaagi baik. Boleh jadi motivasi tinggi skit. Heheheh

Jadi selepas bawak anak-anak minum pagi, saya pun browse internet nak cari resepi snek berkhasiat. Akhirnya jmpa juga tapi dalam English. Dalam Bahasa Melayu tak jmpa seperti yang saya nak. Jadi kenala pilih2 jugak.mana yang padan dan sesuai. Kalau anda nak boleh klik ka sini. Health magazine.

PENTING nak plih snek ni sbb dalam 3 jam selepas mnm shake kita mula dah rasa lapar jadi kena makan sebelum betul2 lapar. Sbb kalau lapar metabolisma akan jadi kurang dan pembakaran lemak akan kurang berlaku dan susah na turun berat badan.

Jadi dalam pukul 11.30 dah nak buat snek pertama. Nak buat roti wholemeal dengan canned tuna in water. Heheh tuna dalam air je. Perahlimau skit bagi perasa.



Ok. Kita sambung lagi lepas ni!!!
Salam. .

Rasanya dah berkurun tak update new info utk dikongsikan dalam blog ni. Hahaha. Biasalah. . Working mom. Memang busy sgt2 menguruskan 4 orang putera dan puteri kat rumah ni ditambah kesibukan bekerja.

Tapi, insyaAllah. . .dah ada masa sikit nak update dan saya mulakan dengan. . .


Ok nanti kita share lagi pasal menda ni. See u !!